Krantenartikel: Donatie en jubilaris tijdens Kerstconcert St. Caecilia

1024 576 Forza4Mees

Zie hier de tekst van het krantenartikel:

Donatie aan stichting Energy4All tijdens kerstconcert leerlingenorkest harmonie St. Caecilia

Het leerlingenorkest van harmonie St. Caecilia uit Ven-Zelderheide/Ottersum gaf vorige week vrijdag een kerstconcert in gemeenschapshuis de Uitkomst in Ven-Zelderheide. Tijdens dit concert genoot een groot aantal bezoekers van het optreden van het orkest o.l.v. Harm Vullings maar ook van 20 blokfluit leerlingen o.l.v. Marjan Jakobs, die zowel alleen als samen met  het leerlingenorkest mooie kerstmuziek ten gehore brachten.  Voor de harmonie is het zeer belangrijk om voldoende leerlingen te kunnen opleiden, die na de blokfluitles een instrument kunnen gaan kiezen en daarmee in de toekomst mee te kunnen spelen in het leerlingen orkest en later in het harmonie orkest.

Goed doel

Elk jaar tijdens het kerstconcert wordt aandacht geschonken aan een goed doel. Tijdens dit kerstconcert is er aandacht geschonken aan het syndroon van Leigh. Een ernstige energiestofwisselingsziekte. In mei 2013 overleed op 5 jarige leeftijd Mees Strik uit Ravenstein aan deze ernstige ziekte. Tijdens het concert vertelde de vader van Mees over deze ziekte en de tijd die ze samen nog met Mees hebben doorgebracht  en hoe belangrijk het is om onderzoek te doen naar een  medicijn  die deze ziekte kan genezen. “Het verhaal lijkt wel een sprookje, maar dat helaas niet goed afliep. Samen kunnen we er voor zorgen dat met onze hulp we in de toekomst voor andere kinderen dit sprookje kunnen eindigen met;  En hij leefde nog lang en gelukkig”  Met deze woorden eindigde de vader van Mees zijn verhaal. Onder de aanwezigen tijdens het concert werd een mooi bedrag van EUR 330,– opgehaald dat overgedragen werd aan de ouders van Mees, die zeer actief zijn voor de stichting ENERGY4ALL. Deze stichting is opgericht om een weg naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten te ondersteunen.

Harm Vullings 40 jaar lid

Tijdens het zeer druk bezochte kerstconcert van harmonie St. Caecilia i.s.m. het projectkoor Con Colore in de kapel van Landgoed Roepaen werd Harm Vullings gehuldigd met zijn 40 jarig lidmaatschap van St. Caecilia. Naast het bespelen van de trombone en de bariton is Harm ook al 15 jaar dirigent van het leerlingenorkest, actief lid in de harmonie commissie en geeft ook nog les aan een aantal muzikanten binnen de vereniging.

IMG_2332IMG_2333Krantenartikel St Caecilia website F4Mcollage kerstconcert