Hans Strik

Onze zoon Mees is geboren met een energiestofwisselingsziekte. Een energiestofwisselingsziekte is een zeer ernstige, chronische en progressieve ziekte. Deze kinderen worden doodmoe geboren.

Hun batterij is halfvol, laadt niet op en loopt snel leeg. Bij deze kinderen zijn organen aangetast die veel energie verbruiken zoals de hersenen, het hart, de lever en de spieren. Lopen, zitten, praten of eten zijn moeilijk of onmogelijk.

Door het ontbreken van een medicijn had Mees geen enkele kans op genezing. Dit is oneerlijk en onacceptabel. Daarom zetten wij ons met ons wielerteam Forza4Mees in voor Stichting Energy4All en zijn wij erbij tijdens Forza4Energy4All 2014. Dit met Mees in onze gedachten.

(Mees Strik 11 juni 2007 – 2 mei 2013)

Hans Strik & Tessa van der Loop

Deze tekst achterop de Folder van Forza4Energy4All geeft in duidelijk bewoordingen aan waarom wij dit jaar opnieuw de uitdaging in de Italiaanse Dolomieten willen aangaan. Het ultieme doel is een medicijn voor al die kinderen die met een energiestofwisselingsziekte zijn geboren.

Samen met teamleden Jeroen Spaan, Eric van Griensven, Hans Kuijpers, Marco Papenburg en Harm Janssen, supporters Karin Spaan-Strik, Mia Kuijpers, Gerda van Griensven-van der Loop en Tessa van der Loop gaan we er dit jaar weer een succes van maken.

Marco van Papenburg

Mijn naam is Marco Papenburg. Vader van Amber en Bjarne en getrouwd met Yvonne.
Sinds vorig jaar ben ik directeur/eigenaar van mijn eigen bedrijf, Papenburg-Orthopedie.

Nagenoeg heel Ravenstein weet welke ziekte Mees heeft gehad. Nu wil een andere groep, onder aanvoering van Hans en Tessa, net als vorig jaar
aandacht besteden aan deze energiestofwisselingsziekte. Een ziekte met een zeer lage levensverwachting.

Het is ongelofelijk oneerlijk dat kinderen al op jonge leeftijd geconfronteerd worden met deze aandoening. De gewone dingen die kinderen zouden moet doen, rennen, klimmen, springen vallen en weer opstaan is voor hen in een later stadium niet meer mogelijk.

Daarom gaan wij al onze energie bundelen, daarmee proberen we steun te krijgen van jullie. Want met jullie financiële steun wordt er onderzoek gedaan naar een medicijn voor deze ziekte.

Het zou toch mooi zijn dat u later kunt zeggen „ daar hebben wij aan meegedaan!!”.

Steunt u ons ook?!

Hans Kuijpers

Ik ben Hans Kuijpers, eigenaar van Haku Witgoedspecialist Schaijk-Mill en Haku Professional BV, woonachtig in Schaijk en inmiddels 25 jaar getrouwd met Mia. Wij hebben twee dochters, Eline van 18 en Julia van 15 jaar oud. Ik heb Hans Strik beter leren kennen toen Hans lid werd van T.W.C. Het Stalen Ros in Ravenstein, waar ik al jaren lid van was. Hierdoor heb ik wel het één en ander meegekregen van de vreselijke ziekte die Mees, het zoontje van Hans en Tessa, had.

Mees heeft helaas de strijd tegen deze vreselijke energiestofwisselingsziekte niet kunnen winnen.

Het raakt mij, motiveert mij en geeft mij een goed gevoel als ik zie wat Rotary Schaijk Land van Ravenstein (waar ik ook lid van ben) en T.W.C. Het Stalen Ros hebben betekend voor Team Forza4Mees 2013 (en daarmee voor Energy4All). Zij hebben beiden een waardevolle cheque overhandigd aan Hans en Tessa voor Forza4Mees. Bovendien heeft de Commissie 13 Heuvelentocht Ravenstein besloten het logo van Energy4All op het nieuwe wielershirt van T.W.C. Het Stalen Ros te plaatsen. Zo blijven de Commissie 13 Heuveltocht en T.W.C. Het Stalen Ros zich de komende jaren inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Energy4All.

Ik hoop dat wij als team straks, als wij begin september naar Italië vertrekken om de machtigste bergen van de Dolomieten te gaan beklimmen, veel sponsorgeld hebben ingezameld voor Forza4Mees. Dit zodat er in de toekomst voor alle lotgenootjes van Mees een medicijn komt, waardoor zij net zoveel energie krijgen als ik vroeger had.

Harm Janssen

Voor mij is het leven een fascinerend onderwerp. Waarom leven we het zoals we het leven krijgen. Waarom krijgen we het leven. Waarom lijkt veel zo vanzelfsprekend.

Iedere dag ontwaken en opnieuw beseffen dat de niet vanzelfsprekende dingen er zijn geeft mij een gelukzalig gevoel. Het zijn deze milliseconden besef die het verschil maken.

Als vader van drie geweldige gezonde kinderen leef ik iedere dag. Het raakt mij dat Hans en Tessa dat anders moeten ervaren. Onze zonen heten allebei Mees. De scheidslijn tussen springlevend en doodsmoe maakt het verschil.

Er zijn momenten dat ik denk dat ik doodsmoe ben. Ik weet dat het niet zo is. Ik weet ook dat ik het niet kan voelen. Wat zou ik doen als mijn Mees doodsmoe is. Ik heb geen idee. Het maakt me radeloos..

Hun Mees en mijn Mees.
Vreemd.

Het lijkt zo vanzelfsprekend..

Mijn Mees is de zoon van mij (Harm Janssen) en Maaike Laurant. Onze Mees is de broer van Roemer en Loor.

Jeroen Spaan

Hoi, ik ben Jeroen Spaan, 39 jaar en woon samen met Karin in Haren. Hans is een neef van Karin. De afgelopen jaren zijn wij via familie en social media op de hoogte gehouden over het ziek zijn van Mees en hebben we mee geleefd met de moeilijke tijd welke Hans en Tessa hebben doorstaan.

Omdat ik een fervent fietser ben heeft Hans mij gevraag of ik niet toe was aan een sportieve uitdaging…. Forza4Energy4All.

Na een bedenktijd, want ik vind dat het meer is dan meedoen aan een sportieve uitdaging, heb ik Hans aangegeven dat we beiden meedoen. Ik als fietser en Karin als supporter!!!

Energiestofwisselingsziekte is een zeer ernstige ziekte. Zonder energie wordt een mensenleven overhoop gegooid, kinderen moeten kunnen spelen, ravotten en een onbezorgd leven lijden.

Stichting Energy4All is een organisatie welke zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Inzamelen van geld is een belangrijk onderdeel op dit moment is er GEEN geneesmiddel!!! Ontwikkeling van een medicijn kost veel tijd maar ook geld. Het onder de aandacht brengen van deze ziekte is minstens zo belangrijk.

Forza4Mees4All wordt een doel voor 2014, ik ga me inzetten om een positieve bijdrage hieraan te leveren.
Dit in nagedachtenis van Mees maar ook om deze verschrikkelijke ziekte te stoppen.

Eric van Griensven

Eigenaar van van Griensven Wooncultuur, samen met mijn vrouw Gerda drijven wij al meer dan 30 jaar deze woning en projectinrichting, gevestigd in Ravenstein/Oss.

Na een glansrijke voetbal carrière in de onderafdeling van het amateurvoetbal, raakte ik besmet met het fietsvirus en werd lid van Het Stalen Ros in Ravenstein.
Ik fiets al jaren ±10.000km per jaar in binnen en buitenland. Mijn favoriete fietsgebieden zijn Zwitserland en de Italiaanse Dolomieten. Bij Het Stalen Ros bekleedde ik diverse bestuursfuncties waaronder ±10 jaar als voorzitter.

Sinds vorig jaar organiseer ik mede de 13 HTT, een grote regionale fiets toertocht, georganiseerd door Het Stalen Ros. Mede door deze activiteiten leerde ik Stalen Ros lid Hans Strik, ambassadeur voor de stichting Energy4All en meer in het bijzonder zijn team Forza4Mees beter kennen. De inzet van Hans & Tessa hebben binnen de vereniging een grote indruk achter gelaten. Maar de strijd gaat natuurlijk door en in overleg met Hans heeft de 13HTT commissie besloten de komende 5 jaar de stichting Energy4All te sponsoren door deze als goed doel aan de organisatie te verbinden. Mede zal TWC Het Stalen Ros het logo van Energy4All uitdragen d.m.v. ons nieuw clubtenue.

Dit jaar mag ik deel uitmaken van het team Forza4Mees. Samen met mijn teammaatjes ga ik me graag op mijn manier inzetten om sponsorgelden te werven en natuurlijk verheug ik me in het bijzonder op onze fietstochten, september in mijn favoriete fietsland. Ik hoop en vertrouw erop dat dit de bekroning wordt van een prachtig en succesvol (fiets)seizoen.