Team Forza4Mees

Team Forza4Mees 2013

Hans Strik
Ik ben de trotse vader van een heel bijzonder mannetje, genaamd Mees. Mees is geboren op 11 juni 2007 in Ravenstein. Super blij waren wij, Tessa en ik, met de geboorte van een gezonde jongen. Helaas blijkt in maart 2009 het tegenovergestelde. Mees is ernstig ziek, hij heeft een zeldzame energiestofwisselingsziekte met de naam “Syndroom van Leigh”.

Er is geen enkele behandeling mogelijk, er is “simpelweg” nog geen medicijn die deze progressieve ziekte kan stoppen of genezen. Volkomen machteloos en vol ongeloof ben je, als je deze boodschap ontvangt. De wereld draaide door, maar die van ons stond even stil. De afgelopen jaren hebben we Mees zien knokken tegen deze ziekte, helaas een strijd die hij niet kan winnen. Stapsgewijs zien we hem steeds meer inleveren. Op dit moment zit Mees in een rolstoel, heeft geen controle meer over zijn eigen lichaam, heeft sondevoeding en is afhankelijk van 24-uurs zorg.

In mijn zoektocht naar informatie over goede doelen in relatie tot energiestofwisselingsziekte kwam ik al snel in aanraking met Stichting Energy4All. Stichting Energy4All zet zich namelijk in om meer naamsbekendheid te verkrijgen en om geld in te zamelen voor medisch onderzoek, zodat kinderen als Mees in de toekomst wel een kans krijgen!

Toen het wielerevenement Forza4Energy4All werd gepresenteerd, twijfelde ik geen moment. Ik ben er dan ook ontzettend trots op om deel te nemen met ons eigen wielerteam Forza4Mees.

Met dit geweldige team, bestaande uit mijn collega’s Robert Romp, Jan Peters en huisvriend Frits Jagers, ga ik de sportieve uitdaging aan, helemaal speciaal voor onze Mees en al zijn lotgenootjes!

Frits Jagers
Mijn naam is Frits Jagers, 46 jaar oud, woon samen met mijn vriendin Marianne en zoon Frits. Ik ben werkzaam als Chef-kok bij stadsherberg de Keurvorst.
Dit jaar krijg ik de kans om mijn energie om te zetten in iets goeds. Een jaar lang keihard trainen en in september de drie hoogste bergen van Italië beklimmen om energie te creëren. Geweldig toch.

Voor de meeste mensen voelt energie als vanzelfsprekend, een automatisme. Maar wees je ervan bewust dat energie je een kans geeft….Het geeft je de kans op ontwikkeling en een zorgeloos leven.

Deze uitdaging ga ik aan voor mijn vriend Mees. Mees is de zoon van Tessa en Hans. Tessa is al vele jaren een geweldige collega en Hans een ware vriend. Mees is een van die kanjers die dagelijks samen met zijn ouders knokt om een dag goed door te komen, hoe zwaar deze strijd ook is.

Ik ga vanaf nu met hen mee knokken en hen steunen in de strijd tegen deze ondragelijke ziekte. Mijn ultieme doel? Strijd samen met ons mee om deze droom een stukje meer werkelijkheid te maken.

Ciao Frits

Robert Romp
Mijn naam is Robert Romp, ik ben 53 jaar oud en woon samen met Ellen en onze beide kinderen Sanne (17jr) en Evan (19jr). Hans en ik zijn al enig jaren collega’s.

Wanneer je kind geboren wordt heb je maar één wens en dat is: als het maar gezond is. Toen ik vader werd van een gezonde dochter, kwam die wens uit. Voor mij niet vanzelfsprekend maar ik stond er niet bij stil dat het ook anders had kunnen lopen.

Ik heb Sanne op zien groeien tot een gezonde puber waarmee ik regelmatig discussies voer. Hoe laat kom je thuis? Wie fietst er met je mee? Wanneer ga je zelf eens nadenken? Uitspraken van een, in de ogen van mijn dochter, overbezorgde vader.

Hoe anders kan het lopen?

Dat besef is mij de laatste jaren heel duidelijk geworden sinds Mees is geboren. Van dichtbij zie ik de fantastische zorg die Hans en Tessa geven aan Mees. Zorgen van een totaal andere aard. Iets wat ik mij als vader probeer voor te stellen. Maar mijn voorstellingsvermogen is slechts een fractie van de realiteit.

Door mijn inzet voor forza4mees hoop ik een bijdrage te kunnen leveren in de zoektocht naar effectieve behandeling van deze verschrikkelijke ziekte. Dat doe ik graag. Voor Mees en al die andere kinderen met een energy stofwisselingsziekte.

Help jij ons ook?

Jan Peters
Mijn naam is Jan Peters, trotse vader van Florian en getrouwd met Yolande.

Hans, de vader van Mees is een collega van mij. In de afgelopen periode heb ik heel veel respect voor hem en zijn vrouw Tessa gekregen hoe zij omgaan met de ziekte van Mees. Ondanks zijn ziekte proberen ze namelijk alles uit het leven te halen. En kinderen horen niet ziek te zijn!

Kinderen horen energie te hebben om te kunnen rennen en spelen.

Door mij als teamlid van Forza4Mees in te zetten hoop ik een bijdrage te kunnen leveren om de vooruitzichten voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte te verbeteren.

Help en steun ons!