Zondag 14 september 2014

1024 576 Forza4Mees

Vandaag was de Stelvio aan de beurt. De apotheose van het evenement. De berg der bergen, de dag waar het allemaal om draait hier. Gelukkig was het, in tegenstelling tot vorig jaar, een stralende dag. Vanochtend was de lucht strak blauw met een heel enkel klein wolkje. Wat hebben we een geluk gehad met het weer dit jaar! Gisteravond was Mees nog benoemd in een woordje van Jack ( van Energy4All), dus vandaag wist echt iedereen wie wij waren en wie Mees was en waar onze spandoeken over gingen. Veel reacties onderweg gekregen van ‘speciaal voor jullie Mees’ en ‘voor jullie kanjer’ en ‘ik ga zeker tot op mijn tandvlees voor jullie Mees’ (=tekst van spandoek ’tot op je tandvlees voor koning Mees’).

Vanochtend moesten we al om 7.30 uur aan het ontbijt verschijnen, want de mannen moesten op tijd vertrekken. Ze reden vanaf het hotel, dus aan de Bormio zijde, omhoog en voor wie wilden kon nog afdalen naar de Prato zijde en vanaf daar weer omhoog. Er was een tijdslimiet gesteld. Wie om 11.30 uur nog niet boven was, mocht niet meer afdalen naar Prato om vanaf daar weer omhoog te gaan. Je moet het natuurlijk wel aankunnen om de barre tocht nog een keer te maken. Iedereen was ruim op tijd boven, behalve Hans S. Hij maakte het erg spannend en was echt maar net op tijd binnen om opnieuw te mogen starten. ’s Ochtends vroeg was hij vol goede moed en vastbesloten om hem twee keer te gaan doen. Gisteren ging het erg goed en hij was er helemaal klaar voor. Helaas had hij vandaag ‘pap in de benen’ en was één keer meer dan voldoende. Ook een hele prestatie!

Toen iedereen boven was hebben we een teamfoto gemaakt onder begeleiding van Guus Meeuwis met ‘Het dondert en het bliksemt’ en daarna hebben we geproost met champagne met natuurlijk het liedje ‘Laten we proosten’ op de achtergrond. Ik heb iedereen een medaille omgehangen en ze hartelijk bedankt voor alles.

Uiteindelijk zijn er maar twee teamleden opnieuw afgedaald om weer te gaan klimmen, nl. Jeroen en Eric. Ze konden kiezen om echt helemaal af te dalen naar Prato of al ietsje eerder in Trafoi weer aan de klim te beginnen. ‘Natuurlijk’ kozen zij voor de langste route zijn ze helemaal naar Prato gereden om vanaf daar weer aan de klim te beginnen.

De andere vier mannen hebben nog wat geshopt en gedronken en zijn samen aan de afdaling naar het hotel begonnen. Opa Tikkie Tikkie en Oma Wilem zijn ook terug gegaan naar het hotel om wat uit te rusten. De andere vrouwen/supporters bleven natuurlijk achter om de twee echte bikkels op te wachten.  Maar hé, wat zien we daar? Hans en Hans komen wederom aan dezelfde kant omhoog! Hoe kan dat nou, zij waren toch al onderweg naar beneden? Wat bleek nu? Zij zijn de laatste drie deelnemers tegengekomen die nog onderweg naar boven waren. Zij zaten er helemaal doorheen en hadden ‘mentale hulp’ nodig. Na een peptalk  hebben Hans en Hans besloten om Grace, Paul en Barbara samen naar boven te begeleiden en met z’n 5-en over de finish te gaan. Hoe sociaal van onze mannen! Zij hebben dus een paar honderd meter extra afgelegd en dat werd erg gewaardeerd. Maar nu was het toch wel echt tijd om aan de terugweg naar het hotel te beginnen. Na een hele poos wachten kwamen de eerste renners die voor de tweede keer waren gegaan weer boven. Nu is het wachten op onze Eric en Jeroen. Natuurlijk klappen en juichen we voor iedereen, maar voor onze eigen mannen doen we toch net nog iets meer ons best. We stonden op een heel mooi punt en konden ze al van ver zien aankomen. En ze konden ons al van ver horen roepen en toeteren. Eerst was daar onze Jeroen en niet veel later was Eric aan de beurt. Ze waren nummertje twee en drie van diegene die voor de langere route hadden gekozen. Echt trots op jullie mannen! Gelukkig, ze zijn veilig binnen! Snel warm aankleden, wat eten en beginnen aan de afdaling naar het hotel. Wij in de auto en aan dezelfde afdaling begonnen. Toen wij beneden aankwamen waren de andere vier mannen al gedoucht en weer helemaal fris en fruitig. Nu snel een stukje schrijven en iedereen even wat tijd voor zichzelf. Vanavond om 18.30 uur aan tafel en daarna is het tijd voor de welverdiende feestavond! Wat zullen we proosten!

Team Forza4Mees, bedankt voor alles! Niet alleen voor de afgelopen vier dagen, maar ook voor de voorbereidende maanden hiervoor! Vanavond gaan we bekend maken hoeveel we samen hebben opgehaald. Wordt vervolgd.

Het zit erop! Forza4Energy4All 2014 is ten einde! Wat was het mooi, warm, geweldig, indrukwekkend en onvergetelijk. Woorden tekort om dit te omschrijven………..

Bormio september 14 091 Bormio september 14 092 Bormio september 14 093 Bormio september 14 094 Bormio september 14 103 Bormio september 14 104 Bormio september 14 107 Bormio september 14_2 003 Bormio september 14_2 007 Bormio september 14_2 009 Bormio september 14_2 012 Bormio september 14_2 028 Bormio september 14_2 049 Bormio september 14_2 052 Bormio september 14_2 055 Bormio september 14_2 057 Bormio september 14_2 058 Bormio september 14_2 059 Bormio september 14_2 065 Bormio september 14 103