Zaterdag 13 september 2014

1024 680 Forza4Mees

En berg nummer twee zit erop! Hoppa! Wat gaat het toch snel allemaal. Dag twee is alweer bijna voorbij. Nog één berg te gaan en dan zit Forza4Energy4All 2014 er alweer op.

Vandaag stond ‘de muur’, oftewel de Mortirolo op het programma. De moeilijkste van de drie, werd er gezegd. Iedereen was dus voorbereid op, en ging uit van het ergste. Er kon vandaag voor 2 routes gekozen worden, een makkelijkere, die wat minder stijl omhoog gaat en dus ook wat langer is. En een moeilijkere die stijler, maar korter is en schijnbaar ook een mooiere route om te fietsen. De meeste renners kozen voor de moeilijke weg, want “zwaar wordt het toch, dus dat kleine beetje meer maakt dan ook niet meer uit!” Kijk, that’s the spirit! Alleen Harm bleef voet bij stuk houden en ging, samen met een klein groepje anderen, voor de ietsje makkelijkere weg. We hebben van alles geprobeerd, maar hij was niet te overtuigen en had zijn beslissing al gemaakt. Top Harm, dat je je niet gek laat maken en gewoon doet wat je zelf wil, nl. de makkelijkere route nemen. Nou ja, makkelijk is een rekbaar begrip hebben we gezien. Wij hebben die makkelijkere weg moeten rijden met de auto om aan de top te komen en dat viel niet mee. De auto had het er maar zwaar mee. Maar de klim was meer dan de moeite waard, want bovenop kom je op een mooie alpenweide en het was vandaag wederom heerlijk weer. Wat hebben we toch een geluk hiermee. Vorig jaar hadden we twee mooie dagen die gevolgd werden door een laatste erg slechte dag, voor wat betreft het weer. De vooruitzichten voor morgen zijn beter, maar je weet het hier maar nooit tussen die bergen.

Lang tijd om boven op de top in de zon te liggen hadden we niet, want eenmaal boven aangekomen, kwamen al snel de eerste hardlopers boven, dus moest er weer gejuicht worden! Ze zijn hier weer allemaal erg blij met ons en de eerste complimenten over onze support hebben we alweer ontvangen. Waar een beetje klappen en juichen al niet goed voor is! Vandaag was Eric als eerste boven en langzaamaan volgde de rest van ons team. Hans S. was weer de laatste, maar daar gaat het hier gelukkig niet om. Iedereen fietst zijn eigen tempo en verdient alle respect! En weet je wie ook respect verdient? De organisatie! Alles is hier top geregeld. Van het hotel tot het vervoer en van het eten tot het weer! Mensen van Energy4All, bedankt alvast voor alles!!

Nadat de Mortirolo beklommen was gingen onze 6 mannen samen afdalen en weer terug naar het hotel. En dat viel nog niet mee, want op de terugweg kom je nog een aardig klimmetje tegen en met de Mortirolo in de benen, valt dat tegen. Dan maar even een terrasje opzoeken op wat uit te rusten voordat ze verder gaan naar het hotel. Groot gelijk hebben ze! En wij maar wachten in het hotel……..

Gelukkig is iedereen weer heelhuids hier in het hotel aangekomen en nu is het tijd voor een hersteldrankje (lees biertje/wijntje!!) PROOST!!

Tessa

Bormio september 13 004 Bormio september 13 011 Bormio september 13_2 080 Bormio september 13_2 091