Wielerteam Forza4Mees rijdt Retour Ravenstein (NL) – Ravenstein (BE)

960 638 Forza4Mees

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018 gaat ons Forza4Mees team een nieuwe uitdaging aan. Het wielerteam bestaat uit Eric van Griensven, Harm Janssen, Marco Papenburg, Hans Kuijpers, Jeroen Spaar en Hans Strik. Zij fietsen op zaterdag naar de Koninklijke Golf club Ravenstein in België (nabij Brussel) en op zondag fietsen ze weer terug naar ons eigen Ravenstein. Dit betekent twee dagen ongeveer 180 kilometer per dag fietsen! 360 Kilometer lang geven zij hun energie voor kinderen met te weinig energie! De vrouwen en Melle gaan (met de auto!) mee om aan te moedigen en te zorgen voor de broodnodige innerlijke en mentale verzorging onderweg. Daar zal het dus niet aan liggen!

Historie
Waar nu de “Ravenstein – Royal Golfclub of Belgium” ligt, was in de 15de eeuw een jachtgebied van Filips van Kleef, heer en grondlegger van Ravenstein. Hij had er een klein jachtslot. Later is het jachtslot omgebouwd tot kasteel van Ravenstein  (1748)  door Charles-Henri Francolet uit Brussel. De naam van het hof van Ravenstein is ook terug te vinden op de Ferrariskaart tijdens de Oostenrijkse Nederlanden. Tijdens het Nederlands Bewind kocht kroonprins Willem Frederik het ganse domein “Ravenstein” van de Tervuurse burgemeester Charles Louis ’t Kint. Een jaar later (1830) werd het domein geconfisqueerd door de Belgische Staat. Het terrein van 65 hectare werd in 1880 geschonken aan koning Leopold II. In 1903 schonk hij zelf het domein aan de Koninklijke Schenking, met behoud van vruchtgebruik. Zo kon Leopold II er in 1906 een golfbaan laten aanleggen.

Sponsoren als aanmoediging kan via de pagina van Pif-world!
De link naar de Pif-world pagina van Wielerteam Forza4Mees Retour Ravenstein – Ravenstein staat via een speciaal bericht op onze website.

Op zondagmiddag 1 juli verwachten we rond 17.30 uur aan te komen op het terras van Stadsherberg de Keurvorst  in het centrum van Ravenstein? Bent u erbij om ze met een klein feestje binnen te halen? Gezellig!