Dauwtrappen4Mees Hemelvaart 2015

1024 680 Forza4Mees

Vorig jaar hebben wij, Forza4Mees, een oude Ravensteinse traditie nieuw leven ingeblazen door te gaan dauwtrappen op Hemelvaarstdag. Wat was het nat en mistig, maar ook gezellig en knus. Ondanks het slechte weer waren er toch ruim 100 volwassenen en kinderen vroeg uit de veren om samen met ons een mooie ochtendwandeling te gaan maken.

Dit jaar gaan we het iets anders aanpakken en we hopen dan ook weer op een mooie opkomst. Op donderdag 14 mei om 4.30 uur wordt iedereen verwacht op de parkeerplaats langs de Maasdijk voor de brug in Keent. Vanuit daar starten twee routes. Eentje is zeer geschikt voor kinderen en minder geoefende wandelaars. Deze route, van maximaal 4 kilometer, gaat enkel over verharde paden en is dus ook geschikt voor bolderkarren en wandelwagens. Onderweg hopen we wat runderen en wilde paarden tegen te komen. De tweede route wordt begeleid door een natuurgids Wil Ariëns. Hij zal onderweg uitleg geven over het planten- en dierenrijk en alles wat u onderweg tegen komt. Deze route gaat gedeeltelijk over onverharde wandelpaden en dit betekent dat u misschien loopt in bijvoorbeeld nat, hoog gras en modder. Als u voor deze route kiest is het dus handig om u hierop voor te bereiden voor wat betreft kleding en schoenen. De lengte van deze route is maximaal 5 kilometer.

Beide routes eindigen bij Info- en Creatief centrum Keent van Wim de Kleijn. Hij stelt geheel belangeloos zijn atelier ter beschikking zodat we daar met alle wandelaars, onder het genot van een hapje en een drankje, gezellig na kunnen praten over wat we allemaal gezien hebben onderweg. Ook zorgt hij ervoor dat het bezoekerscentrum Keent geopend is, zodat u daar ook een kijkje kunt nemen in de rijke historie van Keent.

Aanmelden is niet nodig. Wel is het handig als u via facebook aangeeft dat u aanwezig bent op dit evenement van Forza4Mees, zodat wij een ruwe schatting kunnen maken van hoeveel mensen we kunnen verwachten.

Wij zorgen voor koffie, thee met wat lekkers erbij. Zorgt u voor een goed humeur, wat gezelligheid en een bijdrage voor Forza4Mees? Alvast bedankt en tot donderdag 14 mei!

Poster Dauwtrappen 2015 webformaat