Vrijdag 12 september 2014

1024 680 Forza4Mees

Gistermiddag nadat we gesetteld waren eerst even het terras opgezocht met onze top-supporters Marco en Miriam en de eerste biertjes/ wijntjes genuttigd. Superleuk dat zij het eind van hun vakantie gebruiken om ons te komen aanmoedigen!!

Gisteravond rond 18.00 uur hadden we het team compleet. Iedereen was gearriveerd en had er zin in. Om 19.30 uur gingen we, met de mannen allemaal keurig gekleed in de gesponsorde kleding, met z’n allen aan tafel. Nou ja, met z’n allen dat veel nog niet mee. Want aangezien we ongeveer als laatste groep de eetzaal ingingen waren alle grotere tafels al bezet. We hebben een tafel voor 13 personen nodig en die was niet meer te vinden, dus zelf maar wat geïmproviseerd en van een tafel voor 10 een tafel voor 13 gemaakt. Na een overdadig diner was het om 21.30 uur tijd voor de briefing. Hier werden allerlei huishoudelijke zaken doorgenomen en werd ons vertelt wat ons de volgende dag te wachten stond, nl. de Gavia. Dit wordt gezien als de makkelijkste van de drie bergen en dus als een lekker opwarmer. Rond 23.00 uur lag iedereen op bed om vandaag weer fris en fruitig om 08.00 uur aan het ontbijt te verschijnen. Nou ja, niet iedereen had even best geslapen. Misschien toch de spanningen?? Na het ontbijt nog even de groepsfoto van alle deelnemers en samen op weg naar de startplaats, even verderop in de straat bij het hotel. Wat een mooi gezicht als er ongeveer 100 oranje pakjes tegelijk op de fiets stappen en gaan rijden! Wij met 2 auto’s erachteraan en vanuit de auto supporteren we iedereen die we inhalen toe. En natuurlijk op z’n tijd stoppen en iedereen uit de auto, spandoeken tevoorschijn en maar klappen en roepen. Iedereen zag en nog redelijk fris uit en  vol goede moed zijn we door gereden naar de top. Dit zouden ze allemaal wel gaan halen. Jeroen heeft keurig aan ieders verwachting voldaan door als eerste boven te komen, hand in hand met Eric, die hiervoor wel heel veel mensen heeft moeten inhalen. Knap! Top gedaan mannen. Daarna volgden Hans Kuijpers, even later kwamen ook Harm en Marco op de top aan. Hans Strik heeft de rij gesloten, maar was een goede middenmoter in het hele geheel.  Bovenop snel allemaal iets warms aangedaan, even iets gegeten gepakt en natuurlijk met z’n allen op de foto. Zo, de eerste berg zit erop. En wat voor één. Hij was voor de meeste toch wel redelijk zwaar en iedereen had moeite om de hartslag onder controle te krijgen. Dat belooft wat voor de komende twee dagen.

Nadat iedereen was opgewarmd was het tijd voor de afdaling. Samen lekker rustig aan afdalen en genieten van het prachtige uitzicht. Helaas duurde het genieten maar tot halverwege de berg, want  toen gebeurde er een ongeluk. Een fietser van het team Friends4Energy4All had een duikeling gemaakt en was over de kop geslagen, vlak voordat Forza4Mees de bocht omkwam. Zij waren dus als één van de eerste ter plaatsen en hebben geholpen om alles weer op de rit te krijgen. Verkeer tegenhouden, fietser warm houden enzovoorts. Uiteindelijk is de officiële hulp ter plaatse gekomen en hebben het van onze mannen over genomen, zodat zij met de schrik in de benen verder konden afdalen. Wat een domper op z’n mooie dag! Het was prachtig weer, prachtige omgeving en iedereen was heelhuids boven gekomen en dan gebeurt er op de terugweg dit! Niet leuk! We wensen hem veel sterkte en veel beterschap!

Eenmaal in het hotel aangekomen was het tijd voor een welverdiende douche en een heerlijk drankje. Daarna een fotosessie gedaan met ons team en wat mooie plaatjes geschoten. Dit ook om onze sponsor Wouter Wehberg te bedankten (www.wehberg.nl). Dus bij deze, bedankt!

Nu (15.30 uur) gaat iedereen even iets voor zichzelf te doen om vanavond weer helemaal opgeladen aan het diner te verschijnen. Tot de volgende keer!

Bormio september 12 016Bormio september 12 022Bormio september 12 043Bormio september 12 049Bormio september 12 060Bormio september 12 084Bormio september 12 081Bormio september 12 089Bormio september 12 100Bormio september 12_2 015Bormio september 12_2 018